Čović: "Herceg-Bosna" je očuvala BiH, a mi ćemo svoju domovinu do kraja graditi

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović obratio se danas na svečanoj akademiji povodom godišnjice nosilaca ratnih priznanja Hrvatskog vijeća odbrane "Herceg Bosne", održane u Vitezu.

"Treba svjedočiti o vrijednostima Domovinskog rata, i ne umoriti se od tog svjedočenja jer on je bio do te mjere častan na ponos svakog od nas od Posavine, centralne Bih, ne treba se posebno truditi i na bilo kakav način tražiti te povijesne činjenice", kazao je Čović.

Ističe da od "oni koji su nas pokušavali dijeliti, od toga su odustali i sve rijeđe to i čujemo".

"Mi ćemo svoju domovinu do kraja graditi ali isto tako želimo biti i do kraj jednakopravni, predstavljeni kroz legitimne predstavnike hrvatskog naroda, a kad se neki ljute što naglašavamo svoje, da trebamo naglasiti da biramo svoje, BiH ima svoje specifičnosti i mi ćemo pokazati svoju snagu kao što je "Hrvatska zajednica HRHB" očuvala BiH i ugradila joj svaku nit današnje BiH. Tako da će oni koji je zovu takozvana brzo umoriti jer previše je činjenica koje govore u prilog i zbog toga se nemojmo umoriti, nemojmo smatrati vraćanjem u povijest ako pričamo o ovim vremenima", naglasio je Čović.