Čović promovisao knjigu, a zašto novinari nisu bili pozvani?

asd
Dragan Čović, lider HDZ BiH, promovisao je knjigu "Iznad crte". Četiri toma ove knjige na 3.000 stranica svjedoče o dvije decenije političkog aktivizma Čovića, ali novinari nisu mogli prisustvovati promociji na kojoj je bilo više stotina zvanica.

Aleksandra Tolj-Ružić, reporterka N1, kazala nam je da novinarima nije bio omogućen pristup, te su morali čekati u holu kraj prezentacije.

Čović je u knjizi pisao o odnosu sa medijima, vjerskim zvaničnicima, stranim funkcionerima, problematici koja kroz dvije decenije opterećuje društvo iz njegove perspektive.

Nakon promocije i prezentacije, Čović je novinarima kazao da on nije odlučivao o tome da li će novinari biti tu ili ne, te da nije bio upoznat s tim – zbog čega se i izvinio.

Zanimljivo, jedna od njihga, tračnije, treći dio te Čovićeve edicije, je zbir intervjua koje su novinari radili sa Čovićem u posljednjih 20 godina.

Upravo su novinari čiji su intervjui uvršteni u knjigu bili ispred sale i nisu mogli prisustvovati prezentaciji knjige.

Prvi tom knjige posvećen je evropskom putu BiH i uključuje govore Čovića u protekle dvije decenije. Drugi tom knjige govori o njegovim susretima s vjerskim velikodostojnicima, dok treći obuhvata intervjue i medijske nastupe. Četvrti tom knjige “Iznad crte“ fokusiran je na susrete koje je Čović imao sa svjetskim liderima.

Promocija je održana u velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

O ovom događaju tek se očekuje saopćenje HDZ BiH, nakon kojeg ćemo imati više informacija o sadržaju i promociji.