Čović uputio čestitku nadbiskupu Tomi Vukšiću

avaz
S velikom radošću sam primio vijest da Vam je danas naš Sveti Otac papa Franjo povjerio novu, odgovornu službu predvođenja Vrhbosanske Nadbiskupije, poručio je predsjednik HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu Tomi Vukšiću, koji je naslijedio umirovljenog kardinala Vinka Puljića.

Uvjeren da će dužnost obavljati časno

Čović je izrazio uvjerenje da će nadbiskup Vukšić i ovu dužnost obavljati časno, te da će nastaviti rad na promoviranju razumijevanja, tolerancije i jačanja pozitivnih međuljudskih vrijednosti, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

S velikom radošću sam primio vijest da Vam je danas naš Sveti Otac papa Franjo povjerio novu, odgovornu službu predvođenja Vrhbosanske Nadbiskupije. Dozvolite mi tim povodom, u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime uputiti iskrene čestitke.

Nastavite crkveno poslanje koje Vam je povjereno

Duboko sam uvjeren kako ćete i ovu uzvišenu dužnost obavljati časno, pouzdanjem u Njegovu pomoć i milost te da će Vaše dosadašnje vjerno služenja Kristu, njegovoj Crkvi i našemu narodu biti dodatni poticaj za Vaš daljnji rad na promicanju razumijevanja, tolerancije i jačanja pozitivnih međuljudskih vrijednosti.

Želim Vam da ustrajno, svojom duhovnošću i vjerničkom hrabrošću, što ste ih i do sada u svojim službama iskazivali, nastavite crkveno poslanje koje Vam je povjereno kako bi Evanđelje moglo rasti u ovome svijetu i u našoj domovini Bosni i Hercegovini - navodi se u Čovićevoj čestitci.


Foto : Avaz