Crnadak: Dodikov srednji prst je njegov odnos prema narodu

.
Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak smatra kako je današnji istup Milorada Dodika prikaz njegovog odnosa prema novinarima, ali i narodu. U saopćenju opominje da već sedmi dan građani plaćaju 40 feninga više po litri goriva samo zato što je bahati i sujetni SNSD glasao protiv ukidanja akciza.

 

Crnadak kaže da je uoči odlaska u Tužilaštvo BiH Dodik napao vrh PDP-a, ali da je samo uspio sebe ukopati još dublje, jer svi znaju da je upravo on pravio spiskove za smjene srpskih funkcionera i da je jedina stranka iz Republike Srpske kojoj OHR nikada nikoga nije smijenio SNSD.

“Prema tome, najveći agent stranih službi i međunarodni poslušnik u Republici Srpskoj je Dodik, koji je zahvaljujući tom statusu danas jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Sada, kada je došlo vrijeme da se polože računi o vilama u Beogradu i Moskvi, a uskoro i o milionima na računima, pljački tokom korone i drugim zlodjelima, svoja nedjela pokušava prebaciti na PDP i opoziciju. Providno i smiješno”, poručuje Crnadak.

Istakao je kako su stranci Dodika doveli na vlast i da su ga na vlasti čuvali.

“ Pa ko je sa Vigemarkom, tom nesrećom Evropske unije u BiH, pravio dogovore oko uvođenja akciza? Dodik i SNSD, kao da bi pravili autoputeve, a nismo vidjeli metra novog autoputa, nego smo vidjeli kupovinu izbora, kupovinu preletača, dok su čuvari demokratije, koji su tobože svi protiv Dodika, prvi letjeli da čestitaju uspješne izbore u BiH. Ko je sa tim istim Vigemarkom, Izetbegovićem i Čovićem preklapao ruke da formira vlast u Sarajevu? Dodik,niko drugi”, poručio je Crnadak.

Dodao je kako se prepuštanjem diplomatije stranci SDA narušila pozicija RS-a, a da šteta nije učinjena BiH.

“Prepustili su, jer tamo nema tendera, koji SNSD jedino zanimaju, da otmu, ukradu, ugrade se. A kada njihovi SDA partneri srpske kadrove u BH diplomatiji mobinguju, kada vrijeđaju sve srpsko, SNSD „reprezentacija“se zavuče u mišiju rupu iz koje, tek ponekad, potiho „oštro osudi“ takvo ponašanje i na tome sve ostane” zaključuje u saopštenju narodni poslanik Igor Crnadak.