Crnadak pitao Dodika: Šta je bilo s referendumom o nezavisnosti RS?

Home

Crnadak pitao Dodika: Šta je bilo s referendumom o nezavisnosti RS?


"Desiće se scenario Republike Srpske, a to je da ova vlast konačno ode, da RS konačno prodiše, i poslije 12 godina dobije jednu poštenu i čestitu Vladu", rekao je danas u Banjaluci Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i ministar spoljnih posllova BiH.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentirajući izjavu Dragana Mektića, člana Glavnog odbora SDS-a i ministra bezbjednosti BiH da ne vidi ništa sporno u "makedonskom scenariju" kako predstavnici institucija RS često karakterišu poteze opozicije u Narodnoj skupštini RS, rekao da mu nije jasno na šta tačno misle Milorad Dodik, predsjednik RS i Željka Cvijanović, premijer RS.

"I Dodik i Cvijanović i svi iz vlasti koji su spominju makedonski scenario uopšte ne znam na šta misle. U Makedoniji je nerede napravila vladajuća struktura koliko se ja sjećam. Uopšte ne razumijem šta im znači 'makedonski scenario' zašto plaše sa tim građane", kazao je Crnadak.

Rekao je da je u Narodnoj skupštini RS demonstrirana sila i da se nijedna vlast nije održala na silu.

"Nadam se da će sve to na miru da se okonča, ali to njihovo ponašanje pokazuje da su u potpunosti izgubili kompas", dodao je Crnadak.

Izjavu Milorada Dodika da ne odustaje od sna da RS i Srbija budu jedno, prokomentarisao je riječima da je "srce svih koji žive u RS jednim dijelom u Srbiji, a da Dodik manipuliše javnošću i da to je narod prepoznao.

"Samo bih da ga pitam, šta je bilo s referendumom o nezavisnosti RS koji je obećao?", pitao je Crnadak.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Tagovi
Objavio: Ned, 17/09/2017 - 19:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top