Crnadak u zvaničnoj posjeti Brazilu

Home

Crnadak u zvaničnoj posjeti Brazilu


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak boravit će od 2. do 5. oktobra u zvaničnoj posjeti Brazilu gdje će razgovarati s ministrom vanjskih poslova Brazila Aloysiom Nunes Ferreirom.

Predviđeno je da se sastane i s predsjednikom Senata Brazila Euniciom de Oliveirom, ali i s drugim visokim zvaničnicima.

Na sastancima će biti razmjenjena mišljenja i prijedlozi za razvoj i unapređenje odnosa između dviju zemalja na bilaterarnom i multilaterarnom planu, kao i ugovornom regulisanju odnosa. Posebno će biti govora o razvoju privrednih veza i saradnji na ekonomskom planu, kao i ugovornom regulisanju odnosa u ovoj oblasti.

U cilju nastavka saradnje, Crnadak će tokom zvanične posjete Brazilu potpisati memorandum o razumijevanju za uspostavljanje političkih konsultacija o pitanjima od zajedničkog interesa Ministarstava vanjskih poslova BiH i Brazila kao i memorandum o međusobnoj saradnji u oblasti diplomatske obuke dvaju ministarstava, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Objavio: Pon, 02/10/2017 - 08:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top