Čula čudne zvukove u haubi pa pronašla zmiju: "Zapalit ću svoj auto"

zmija pod haubom
Žena iz Velike Britanije čula je neobične zvukove u svom automobilu i suočila se licem u lice sa - zmijom. Saira Ahmed iz Bristola ugledala je glavu gmaza kako viri iz rešetke na haubi njenog automobila.

 

U videu koji je objavila na Facebooku može se čuti kako govori: “Ljudi, zapalit ću svoj auto, gotova sam. U mom autu je zmija! Šta da radim? Šta da radim? Odakle se stvorila?” Zamolila je prijatelje da joj jave koga može kontaktirati da se riješi zmije.

Kad sam palila svoj auto, čula sam stvarno čudnu buku kao da mi je ispao šaraf ili tako nešto. Rekla sam svom dečku Justinu da moram pogledati šta se događa”, rekla je Ahmed lokalnim novinama.

“Vidjeli smo malu glavu kako viri iz haube. Ostavila sam auto i otišla pješice kući. Moj dečko je rekao da će pokupiti moj auto i kada je stigao tamo, opet je virila glava.” Ispostavilo se da je riječ o kukuruznoj zmiji, koja je porijeklom iz SAD-a. Ove zmije nisu otrovne, a plijen ubijaju stezanjem.

Ahmed se namučila dok je uklonila zmiju. Prvo je auto odvezla do prodavaonice reptila, ali tada se zmija povukla natrag u haubu. Zatim je zvala organizaciju Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, koja joj je savjetovala da kontaktira mehaničara.

Međutim, ni mehaničar nije htio prići gmazu jer se bojao. Na kraju je Ahmed uspjela izmamiti zmiju koristeći poslasticu.

Otišla sam na Facebook i pronašla gospođu koja voli zmije. Došla je s mrtvim mišem u smrznutom paketu koji je stavila na haubu. Zmija je zatim ispuzala – rekla je.

Video pogledajte i OVDJE.