Nezavisni blok: Ćulum je simbol neriješenog ubistva Dragičevića i služi samo kao zaštitnik režimu

Imenovanje Darka Ćuluma, a na prijedlog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, za direktora SIPA-e mora biti zaustavljeno, poziva Nezavisni blok.

Radi se o prvom policajcu režima Milorada Dodika, koji je na čelu MUP-a koji je učinio sve da zataška monstruozno ubistvo mladića Davida Dragičevića. Nažalost, ovako vladajuća koalicija želi nagraditi taj anticivilizacijski i antidemokratski način upravljanja policijom.

Koalicija na državnom nivou interesna je grupa klasičnih etnonacionalista Čovića, Dodika i Izetbegovića, pojačana sa notornim Radončićem i Željkom Komšićem, čija se politička praksa na kraju krajeva svodi na trivijalni i besprincipijelni ćar, što je pokazao udruživanjem u nacionalističku koaliciju s Izetbegovićem i Radončićem.

"Umjesto da se država i institucije pozabave brojnim gnusnim ubistvima, poput ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića, vladajući na ključnu poziciju žele instalirati čovjeka koji će im služiti za sopstvenu zaštitu. Bosna i Hercegovina sa ovakvim vodstvom nema nikakvu šansu da postane normalna demokratska država i zato pozivam sve opozicione stranke da se udružimo i suprotstavimo ovakvom vladanju, Dodiku, Čoviću, Izetbegoviću i njihovim satelitima", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Press služba Nezavisni Blok