Ćulum o protivljenju "Pravde za Davida": Ja sam samo radio svoj posao

culum
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u utorak je imenovalo Darku Ćuluma za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Draška Milinovića za direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK). Ćulum je u izjavi za N1 kazao kako očekuje da će već iduće sedmice preuzeti funkciju.

 

"Očekujem nakon objave u Službenom glasniku da ću preuzeti funkciju. To bi trebalo biti iduće sedmice. Nisam mnogo razmišljao o radu SIPA-e, mogu samo reći da ću raditi odgovorno, korektno i u skladu sa svim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini", poručio je on.

Ćulum je govoreći o protivljenju grupe "Pravda za Davida" u vezi sa njegovim imenovanjem kazao da "nema komentar"...

"Oni imaju svoje priče oko toga, ja sam prosto radio svoj posao kakao je to bilo za ove 32 godine policijskog staža. Tako ću i nastaviti dalje", rekao je za N1.

Podsjećamo, grupa "Pravda za Davida" se oštro protivila imenovanju Ćuluma za direktora SIPA-e smatrajući da je to "još jedan šamar vladavini prava u ovoj državi".

"Zbog svega što se dešavalo i dešava u predmetu Dragičević, umjesto da Ćulum bude smijenjen sa pozicije direktora policije Republike Srpske i trajno bude udaljen iz bezbjednosne zajednice njemu se novom funkcijom valjda odaje priznanje za revnosno kršenje zakona, posebno ljudskih i građanskih prava, od strane policije na čijem je čelu", poručili su iz "Pravde za Davida".