Ćulum: U BiH postoji rizik od terorizma

Home

Ćulum: U BiH postoji rizik od terorizma


Stanje bezbjednosti na terenu koji pokriva Policijska uprava Trebinje je dobro, a policija savjesno obavlja sve poslove u vezi sa borbom protiv kriminala, radi se sve što je potrebno u vezi s procesuiranjem onih koji podmeću požare, a uspješno se nose i u borbi protiv terorizma.

Ovo je danas istakao Darko Ćulum, direktor Policije RS, tokom prve radne posjete Policijskoj upravi Trebinje, gdje je razgovarao s načelnikom Žarkom Laketom i drugima.

Nakon što su trebinjske kolege Ćuluma upoznale sa bezbjednosnom situacijom u svim opštinama istočne Hercegovine, on je naglasio da evidentiranih 216 krivičnih djela i pad kriminaliteta za 0,5% najbolje govore o dobrim pokazateljima.

"Rad Policijske uprave ocjenjujem kao dobar", istakao je Ćulum.

Podsjetivši da je i ranije davao izjave kada je u pitanju terorizam, Ćulum je i ovoga puta bio direktan - u BiH postoji rizik i opasnost od terorizma.

"I dalje mislim tako, a i juče smo imali slučaj lišenja slobode jednog lica koje je pripadnik vehabijskog pokreta koje će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedeno Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju", kazao je direktor Policije RS.

On nije mogao reći za javnost da li policija ima saznanja da u Hercegovini, osim u gatačkoj regiji Borač, gdje je uhapšen vehabija, ima još mjesta na kojima se kriju pripadnici tog radikalnog pokreta.

Dodaje da je evidentno da je područje Hercegovine interesantno i migrantima, jer su u posljednjih desetak dana uhapšena 23 lica koja su ilegalno ušla na područje Policijske uprave Trebinje.

 

(Izvor: Nezavisne)

Tagovi
Objavio: Čet, 31/08/2017 - 21:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top