Cvijanović: Da li će građani Čaviću oprostiti lažni izvještaj o Srebrenici?

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je lideru NDP-a Draganu Čaviću da, umjesto što gradi priču o njenoj navodnoj korupciji, treba da se zapita da li mu građani Srpske mogu oprostiti lažni izvještaj o Srebrenici koji je potpisao po želji stranaca.

Cvijanovićeva kaže da je izvještaj o Srebrenici koji je on potpisao činjenica sa svim opterećenjima koje je neodgovorno svalio na Republiku Srpsku.

"Što se tiče Čavićeve priče o tome šta on ne može meni da oprosti kao premijeru, treba se sam zapitati da li njemu građani Srpske mogu oprostiti lažni izvještaj o Srebrenici koji je potpisao po želji stranaca", rekla je Cvijanovićeva Srni, komentarišući Čavićeve kritike na njen rad.

Cvijanovićeva kaže da Čavić stvaranjem lažne slike da bi mogao postati premijer Srpske samo nastoji vratiti svoje odbjegle glasače iako sve ankete pokazuju da će njegovoj partiji biti teško i da pređe izborni prag.

Ona ističe da ne smatra važnim da detaljnije komentariše Čavićeve izjave budući da je on, od čovjeka koji godinama zagovara proteste, nerede, pištaljke i kojekakve vanparlamentarne akcije, odlučio preko noći da počne sebe predstavljati kao nekoga ko nudi rješenja.

Čavić je danas za pojedine portale naveo političke poteze za koje kaže da ih nikada neće moći oprostiti Cvijanovićevoj, među kojima i to što je ostala premijer nakon afere "snimak".