Da se ukućani nisu svađali, tragedija bi bila još veća: Troje poginulo u padu malog aviona u SAD

Pad aviona
Tri osobe su mrtve nakon što se mali avion srušio na kuću izvan Detroita, saopćio je šerif okruga Oakland.

 

Vjeruje se da su stradali pilot i dva putnika, saopćila je šerifova kancelarija. Petočlana porodica koja živi u kući izvukla se živa, ali kuću je zahvatio plamen, saopćila je kancelarija. Kuća se nalazi u gradskom naselju Lion, oko 40 kilometara zapadno od Detroita.

Majka je rekla kompaniji VDIV za CNN da je porodica bila unutra kada se avion srušio. Rekla je da su se u dnevnoj sobi svađali oko toga koji film gledati i da su se upravo preselili u drugu sobu kada je avion udario u kuću, navodi VDIV.

Video možete pogledati i OVDJE 

Da su majka, otac i troje djece ostali u dnevnoj sobi, bila bi to druga priča, izvjestio je VDIV. Porodična mačka je umrla, prema VDIV. Kuća se nalazi sjeverno od aerodroma Oakland, kojim upravlja okrug Oakland.

Eric Malen rekao je za VDIV da je pad aviona uvijek bio njegov najgori strah u tom kvartu, jer avion uvijek leti iznad aerodroma udaljenog oko kilometar.

Imam dvoje braće i sestara mlađih od 2 godine, a oni su gore spavali; drijemali su … Brinemo se da se ovo moglo dogoditi i nama, jer ovaj avion sve vrijeme leti ovdje nisko – drugi komšija , Chase Sautvik, rekao je za medije.