fbpx Dan žalosti u BiH zbog smrti četiri zaposlenice OŠ “Kovačići” u Sarajevu

Dan žalosti u BiH zbog smrti četiri zaposlenice OŠ “Kovačići” u Sarajevu

Home

Dan žalosti u BiH zbog smrti četiri zaposlenice OŠ “Kovačići” u Sarajevu

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama institucija BiH.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici donijelo je Odluku da se utorak, 16. april 2019. godine, proglasi Danom žalosti u BiH, zbog tragične smrti četiri zaposlenice OŠ “Kovačići” u Sarajevu.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama institucija BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

VLADA FBIH

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole “Kovačići” Sarajevo, Vlada Federacije BiH je na hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. aprila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Članovi Federalne vlade izrazili su duboko saosjećanje i sućut porodicama stradalih i radnom kolektivu zbog njihovog velikog gubitka.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, jarbola, na zgradama Vlade i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH, a medijske kuće su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, piše Fokus.

Objavio: Tue, 16/04/2019 - 08:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top