Dan žalosti u Bugojnu povodom tragedije porodice Duraković- oca i dva sina 

Lll

Danas je Dan žalosti u Bugojnu. Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno, povodom dosad neviđene tragedije koja je pogodila bugojansku porodicu Duraković, čija su tri člana preminula od posljedica infekcije koronavirusom, proglasio je Dan žalosti u ovoj općini.

Svjedoci smo nemilih događaja koji potresaju ovih dana našu općinu. Dana, 8. septembra, Bugojno je izgubilo još jedan mladi život, odnosno treću žrtvu u porodici rahmetli Hajrudina Durakovića. Zbog ogromne tuge i žalosti koja je zadesila ovu porodicu, kao i sve druge porodice koje su u Bugojnu izgubile svoje najdraže zbog nesreće uzrokovane pojavom COVID-19, na području općine Bugojno proglašavam 9. septembar 2020. godine Danom žalost za sve žrtve koronavirusa – izjavio je načelnik Bugojna Hasan Akkunić. 

Dan žalosti obilježava se spuštenim zastavama na pola koplja na zgradi Općine, na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Općina Bugojno, kao i u drugim javnim mjestima.

Da se podsjetimo, juče je u Klinici na Podhrastovima u 41. godini života od posljedica zaraze koronavirusom preminuo Haris Duraković. 

Na bugojanskom mezarju Glavice danas će mu biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

Prije nekoliko dana preminuo je i ukopan njegov brat Adis, fudbalski sudija, a tri dana prije njega i njihov otac Hajrudin. Neka je svima vječni rahmet.