Danas Austrija odlučuje o pooštravanju mjera za cijelu zemlju

.
Jučer je bečki gradonačelnik Michael Ludwig izvijestio javnost da glavni grad od kraja sljedećeg tjedna pooštrava mjere. Hoće li taj put slijediti i cijela država?

Podsjetimo, gradonačelnik Michael Ludwig (SPÖ) izjavio je jučer, a nakon razgovora sa stručnjacima, da će od kraja sljedećeg tjedna pristup ugostiteljskim objektima, frizerskim salonima te saloni za masažu i okupljanjima od 25 ili više ljudi imati samo oni koji su cijepljeni ili oporavljeni (2G). To znači da se uvodi razina 4 vladina plana “korak po korak.

Osim toga, izrađuje se i ponuda cijepljenja za djecu od 5 do 12 godina uz pristanak roditelja.

 

Danas će se u Beču održati sastanak vlade i pokrajinskih predsjednika o pooštravanju mjera za cijelu državu. Po neslužbenim informacija, cijela država će slijediti njihov put te praktično proglasiti lockdown u slobodno vrijeme za sve necijepljene i neoporavljene osobe.

 

Međutim, to ipak neće ići tako lako. Naime, jučer se oglasio i pokrajinski predsjednik Gradišća Hans Peter Doskozil koji je rekao da ne vidi razlog za pooštravanje mjera u Gradišću budući da ta pokrajina ima veliki postotak cijepljenog stanovništva te da za sada stanje u bolnicama nije zabrinjavajuće.