Danas jednosatni štrajk upozorenja u Domu zdravlja Velika Kladuša

.

Na vanrednoj sjednici Skupštine Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u ZU Dom zdravlja Velika Kladuša u petak je odlučeno da će se danas od 9 do 10h održati jednosatni štrajk upozorenja. Štrajkom upozorenja zaposleni u Domu zdravlja Velika Kladuša iskazat će nezadovoljstvo zbog neisplaćene decembarske plate i, kako su istakli, rada Zavoda zdravstvenog osiguranja USK i neodgovornog ponašanja vladajućih struktura Kantona prema uposlenim u javnom zdravstvu.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 57 pacijenata. Dežurni doktori Dinko Keserović i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su dvoje pacijenata.

COVID ambulantu javilo se osam pacijenata, bez daljih upućivanja.

Policijska stanica Velika Kladuša zabilježila je dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Prema jutros dostupnim informacijama, bez problema u isporuci pitke vode i električne energije, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje čistoće odvija prema planu.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas u Velikoj Kladuši doći do prekida u isporuci električne energije:

  • od 11:00 do 14:00 sati trafopodručja Todorovo 1
  • od 10:00 do 11:00 sati kratkotrajno isključenje od pola sata za kupce trafopodručja Rajnovac 1

Jutros se u većem dijelu naše zemlje saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na autoputu A-1 Zenica-Sarajevo sjever, kao i na putevima na području: Ključa, Sanskog Mosta, Viteza i Kiseljaka. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne prolazno povećanje oblačnosti. Lokalno po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru Bosne prije podne će biti i magle. Jače naoblačenje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine usloviti slab snijeg i susnježicu. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

– Biometeorološke prilike bit će povoljnije u cijeloj zemlji. Blago zatopljenje i sunčani intervali pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se djelimično umanjiti. Mada će temperature porasti, preporučljivo je biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju tokom jutra i večeri, kada će biti dosta hladnije u odnosu na ostatak dana.