Danas u V. Kladuši: Saobraćaj obustavljen zbog radova - prekid u isporuci el. energije

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije od 08:00 do 15:00 sati u trafopodručju Polje 2. Elektronapajanje ostalog dijela općine Velika Kladuša je uredno.

63 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurne doktorice Indira Bukvarević i Aida Dedić na dalje liječenje uputile su tri pacijenta.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Kapića, je imala miran period bez intervencija u protekla 24 sata.

Bez zabilježenih intervencija u protekla 24 sata bila je i Policijska stanica Velika Kladuša.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je stabilna.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, informišu iz JKUP „Komunalije“.

Programom manifestacije „Dani sjećanja kulture i sporta – KUDIĆI 2022“ koja je počela jučer i trajaće do 13. augusta u Kudićima za danas je u 17.30h predviđeno učenje fatihe i spomen na sve poginule mještane Kudića. Nakon toga će biti odigrana revijalna utakmica djece i veterana, a u 19:00h predviđen je početak seniorskog noćnog turnira.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1999. godine donijela Odluku da se 12. august obilježava kao Međunarodni dan mladih. Međunarodni dan mladih nastoji podići svijest o pravnim, ekonomskim, socijalnim, obrazovnim, kulturnim i svim ostalim pitanjima s kojima se susreću mladi ljudi širom svijeta. Sretan Međunarodni dan mladih!

Stanje na putevima i vrijeme

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje. Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

U našoj zemlji danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i u većem dijelu Hercegovine. U večernjim satima kiša i pljuskovi, lokalno intenzivniji, očekuju se većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab uglavnon sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 32 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna zbog povećane naoblake i povremenih pljuskova koji će remetiti ugođaj i uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi. Kod osjetljivih osoba i meteoropata moguće su manje poteškoće usljed umora, dekoncentracije i glavobolje.