fbpx Davor Dragičević: Čitav MUP RS zna ko je ubio Davida i šta su mu radili šest dana

Davor Dragičević: Čitav MUP RS zna ko je ubio Davida i šta su mu radili šest dana

Home

Davor Dragičević: Čitav MUP RS zna ko je ubio Davida i šta su mu radili šest dana

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, kazao je kako cijeli MUP RS zna ko je ubio Davida i šta su mu radili tokom šest dana prije nego su ga ubili.


Ponovio je kako je njegov sin silovan, maltretiran i bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavca šta se svima može desiti ako ste protiv njih. Prikazan je videomaterijal na kojem su izjave zvaničnika MUP-a RS i Okružnog tužilaštva Banja Luka koje su davali medijima i Anketnom odboru NSRS, gdje se vidi kako su ponavljali identične rečenice te na kojem zaključuju kako je konferencija za novinare na kojoj je David predstavljen kao narkoman i lopov bila velika greška.

"Vatrogasci su ga našli na suhoj pješčanoj površini, otkud onda fotografije Davida u bari? Zavod za medicinu je kazao kako je pronađeno 170-180 KM, a onda su drugi u izjavama govorili kako je pronađeno 230 KM, pa 200 KM", kazao je Davor.
 

Nedosljednosti na fotografijamaKazao je kako je Davidu dao 20 ili 30 KM tu noć, da zna šta je imao na sebi i šta je kupovao. Na pitanje novinara da li je David stradao jer je nešto znao, kazao je kako je njegov sin pisao poruku svom prijatelju Davidu Ristiću, u kojoj je kazao ako mu se nešto dogodi da je kriv Filip Ćulum.

"David se nije vratio kući, on jeste. David je nosio transparente za Nikolu Đurovića i kolegu Jovana Arbutina, a sada njegovi prijatelji nose njegov transparent", rekao je Davor.

Pokazao je fotografije s uviđaja i obdukcije, na kojim se vidi kako je David pronađen sa zakopčanim kaišem, a da je, kada je prebačen u prostorije za obdukciju, kaiš bio otkopčan. Kazao je i to kako su mu podmetnuli lažni snimak na kojem su kazali da je David bio u bivšoj Jajničkoj ulici, ali da to nije on. 

"David je bio u Gospodarskoj ulici. Imamo sve privatne snimke s nadzornih kamera kuda se kretao, i iz kafića. Noć prije je pojeo burek. Molio sam od 18.3. da mi spase dijete, da idu ispred Metalske škole, niko od inspektora nije ništa uradio. Četiri dana smo išli u MUP i odustali. Bio je živ", kazao je Davor.
 

Svjedokinja vidjela tučnjavuKazao je i to kako je Jovanka Bošnjak izjavila kako je 18. marta oko 2:45 sati vidjela kako se iza Metalske škole 15-ak mladića obračunava s jednim mladićem te da ostaje pri svojoj izjavi. Policija je rekla kako nisu mogli potvrditi te navode. Taj mladić je, tvrdi Davor, bio David. Nakon toga su ga odvezli automobilom.

"Već šest mjeseci gledam slike svog rasporenog i ubijenog djeteta, a oni gledaju svoju djecu živu i zdravu. Imam pet svjedoka, ali gdje da idem s njima? Da ih dam institucijama? Ne smijem", kazao je.

Poručio je kako on nije rušitelj RS-a, već da se borio u ratu, a da su mu oni ubili dijete. Rekao je i to kako međunarodni advokatski tim još nije dobio spise, iako im je to obećano.
 

Traži odgovornostNa kraju je kazao kako će zatražiti pomoć u Strazburu, od EU, svjetskih zemalja, SAD-a i Rusije, jer ubice i zločinci neće priznati svoj zločin, a institucije neće uraditi svoj posao.

"Svi u državi moraju prihvatiti odgovornost za ono za što masno zarađuju. Davida su na najmonstruozniji način ubili u Banjoj Luci koja je puna kamera i zataškali. Zakon mora postojati za sve. Ako sam ja rekao nešto što nije tačno otići ću na sud i u zatvor", poručio je Davor.

Objavio: Pet, 14/09/2018 - 15:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top