Davor Dragičević: U Tužilaštvu mi je potvrđeno da je nestao dokazni materijal

"U Tužilaštvu mi je potvrđeno da je nestao komad odjeće mog ubijenog sina Davida Dragičevića. To je dokazni materijal, a riječ je o donjem vešu", rekao je Davor Dragičević za blog Slobodana Vaskovića.

Vasković piše da su na taj način potvrđene informacije o nestalom komadu odjeće koje je objavio krajem maja, a Davor Dragičević ih dodatno potvrdio 13. juna da bi 25. juna precizirao da je riječ o donjem vešu stradalog Davida.

"Komad odjeće, koji je nestao veoma je bitan za istragu oko ubistva Davida Dragičevića, jer se na njemu, nesporno, nalaze tragovi da je likvidiran", tvrdi se u blogu.

Vasković piše da je prema njihovim riječima taj komad odjeće na sebi imao tragove nastale kao posljedica mučenja i premlaćivanja Davida Dragičevića. 

"Komad odjeće (dokazni materijal) nestao je iako je bio pod nadzorom policije, a njegova krađa također je sastavni dio pokušaja zataškavanja zločina Teškog ubistva Davida Dragičevića", napisao je Vasković.

Tvrdi se da u Tužilaštvu, koje je pod navodnom presijom dijela vrha MUP RS-a, i dalje čine sve da zataškaju navodni zločin ubistva Davida Dragičevića i njegovu smrt proglase ili zadesom ili samoubistvom.

"Bit će to novi zločin bez presedana, ukoliko se dogodi. Bit će to novi dokaz da Tužilaštvo mora da sluša Lukača, koji im je još 29. marta naredio da ubistvo Davida Dragičevića proglase samoubistvom", poručio je Vasković.

Izvor: