Davor Dragičević uputio poruku i poziv za sve građane Bosne i Hercegovine

Davor Dragičević, otac mladića Davida iz Banje Luke koji je ubijen u martu ove godine, a njegove ubice još nisu uhvaćene, pozvao je građane iz cijele Bosne da mu se 21. novembra pridruže protestu.

Njegovu poruku i poziv objavljujemo u cjelosti:

"21.11.1995.-21.11.2018.

Dragi prijatelji, svi vi koji ste proteklih mjeseci davali podršku meni i Suzani u borbi za istinu o našem djetetu, svjesni ste da je ta podrška i borba bila usmjerena za bolju budućnost vaše djece, jer mog Đakca ništa ne može vratiti, ali vi svoju djecu možete sačuvati od zla.

23 godine nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma ljudima u BiH narušena su sva prava koja su garantovana ovim sporazumom. Ono što je najvažnije, narušeno nam je osnovno pravo na život.

Niko se neće boriti za nas i naša ugrožena prava ako to nećemo učiniti sami i dati do znanja cijelom svijetu da nismo robovi koji ćute, trpe i čekaju kada će nas odvesti u smrt. Nas i našu djecu.

Pozivam vas da na ovaj dan, 21. novembra 2108, izađete na ulice svojih gradova, širom BiH, da zajedno tražimo od zemalja potpisnica ovog sporazuma da nam se omogući to osnovno pravo i život dostojan čovjeka u našoj zemlji.

Učinićemo to za našu djecu, ako želimo da nam djeca ostanu ovdje. Moje sugrađane pozivam da nam se pridruže tog dana na Trgu, da dignu svoj glas protiv narušenih prava, da se ne boje, jer to njihovo pravo im je zagarantovano upravo ovim sporazumom. To je naš dan, dan kada imamo pravo reći DAJTE NAM ONO ŠTO STE NAM OBEĆALI!

21.11. u 18h Davidov trg Banja Luka, a i u ostalim gradovima BiH se nadamo da će trgovi biti prepuni taj dan. Vrijeme je da kažemo DOSTA JE!

Pravda za Davida! Pravda za svu djecu! Pravda za sve nas!

Idemo do kraja! Ostajemo svoj na svome!", javlja Radiosarajevo.ba.