Davor Dragičević poručio da u MUP-u znaju ko je nalogodavac ubistva Davida

Skup “Pravda za Davida” održan je i večeras na Trgu Krajine u Banjaluci, na kome su brojni građani uz suze šlušali govor Davora Dragičevića.

Građani koji već mjesecima podržavaju Davora u njegovoj namjeri da sazna istinu o smrti svog sina, po 141. put podigli su pesnice u vazduh i u glas rekli “Ostajemo ovdje”.

Dragičević je i večeras ponovio da su svi oni koji šute saučesnici u zločinu, te da im svog sina i svu djecu nikada neće oprostiti.

– Institucije još nisu ponudile nijedan odgovor na pitanja ko, kako i zašto je ubio moje dijete. Nisu ponudili ništa osim nagodbe, ali moje dijete nema cijenu – rekao je Davor, te zahvalio ljudima što stoje na Trgu ovoliko dana i što sve rade na miran način.

Dragičević je ponovio da su Davida ubili nečasni pripadnici MUP-a RS, prenosi Srpskainfo.com.

– Neću vam dozvoliti izbore ako ne otkrijete ubicu, jer svi u MUP-u znate ko je nalogodavac ubistva Davida, kada je mogao ubiti svoju ženu, što ne bi mogao i moje dijete – rekao je Davor, te dodao da sutra ide u Sarajevo kod visokog predstavnika.

– Neki nam odlaze, a neki se bacaju u kanalizaciju. Ja nikada neću odustati, jer ne mogu tako sa našom djecom – rekao je Davor.

Na Trgu Krajine, koga mnogi zovu i “Davidov trg” i večeras je bilo mnogo turista, koji kroz medije i društvene mreže već mjesecima prate ovaj slučaj.

– Došla sam kod prijateljice u posjetu i baš smo razgovarale o ovome svemu, jer sam se pitala dokle to više ide. Jutros mi je rekla da dođem i vidim i evo me ovdje, rasplakala sam se jer je neopisivo i žalosno stajati ovdje. Na internetu vidim Davora Dragičevića koji nešto traži i mnoge koji petljaju politiku u to sve, a ovdje sada vidim očajnog oca koji izbezumljeno traži istinu o smrti svog sina – rekla je Milena, koja je u posjetu Banjaluci došla iz Subotice.

Dodaje da ne zna koji roditelj može biti ravnodušan na ovakve stvari i da David treba da bude ponosan na svog oca.

– Ne trebamo čitati komentare po društvenim mrežama već doći ovdje i pogledati nesrećnog oca u oči – dodaje ona kroz suze.

I večeras su pročitana pisam podrške, pjesme i ostali sastavi koje djeca i Davidovi prijatelji pišu za njega, a puštena je i Davidova pjesma “Klinac u getu” koju na Trgu u glas pjevaju i djeca i penzioneri.

Zahvalili su se što su ih juče u Jajcu dočekali najljubaznije, te da političari treba da vide kako zajedno za jednim stolom sjede tri naroda bez ikakvih problema.

– Ja da sam na mjestu onih što ignorišu ovu borbu ne bih mogla pogledati svoje dijete u oči, niti sebe u ogledalo jer sam propustila priliku da riješim nešto i otkrijem istinu – rekla je jedna od Banjalučanki koja se obratila građanima.

Na kraju je Davor citirao predsjednika RS Milorada Dodika koji je nedavno rekao “šta hoće Dragičević, otišlo mu jedno dijete, ima još dvoje”.