Petogodišnji Davud Huremović odvezao Tuzlansku biciklijadu u dužini od 14 kilometara

Osma Tuzlanska biciklijada okupila je bicikliste, ljubitelje sporta, zdravog načina života koji su prodefilovali ulicama Tuzle. Na biciklijadi učestvovalo je više od četiri hiljade biciklista, a ove godine učešće su uzeli i članovi Biciklističkog kluba Kalesija, njih 13, među njima je bio i najmlađi član kluba. Petogodišnji Davud Huremović, zajedno sa ocem Mahirom, vozio je rutom u dužini od 14 kilometara. Davud bicikl vozi od svoje treće godine, a na poklon ga je dobio od amidže i strine.

 

“Što se tiče biciklijade, protekla je u najboljem redu. Trinaest članova Biciklističkog kluba Kalesija je u nedjelju, u 07:00 sati krenulo ka Tuzli na 8. Tuzlansku biciklijadu. Među tim članovima bio je i moj sin Davud, najmlađi član kluba, koji je uspio odvesti biciklijadu”-kazao je Mahir Huremović, član biciklističkog kluba i ponosni otac mališana, piše NTV.

Image

 

“Davud od svoje 4. godine vozi ture duže od 10 km, pa smo supruga i ja odlučili da skupa Davud i ja vozimo biciklijadu, obzirom da staza nema uspona i da je revijalnog, a ne takmičarskog karaktera”, kaže Huremović

U zadnjoj trećini staze, Davud je počeo da se žali na umor, ali je uz pomoć adže Miralema kao i obećanje da će dobiti nagradu (novu igračku) uspio da stigne do cilja i bez pauze pređe stazu dugu 14 kilometara.

 

Image

 

Svi učesnici ovogodišnje biciklijade u Tuzli poručili su da žele biciklističke staze, a išli su od Stupina, zatim pored Hotela Tuzla, Doma penzionera, SKPC Mejdan, BKC-a, kroz Miladije, pored Siporexa, kroz Solanu, Irac, Skver da bi prošli kroz kompleks slanih jezera, došli do Brčanske Malte te ponovo do Stupina, a kako kaže mali Davud rado će učešće uzeti i na biciklijadi i naredne godine.