Deda, baka i ujak optuženi za ubistvo 12-godišnjeg dječaka

dijete
Deda, baka i ujak 12-godišnjeg dječaka koji je umro u američkoj saveznoj državi Montani optuženi su za njegovo ubojstvo. Naime, policija je pronašla dokaze da je spomenuti trojac mučio nesretno dijete, javlja CNN.

A uhićen je i 18-godišnji obiteljski prijatelj Gage Roush, zbog napada na maloljetnika. On je pak nesretnog dječaka tukao lopatom.

Nakon smrti oca nesretni dječak je živio s bakom, dedom i ujakom

Posljednje dvije godine 12-godišnji James Alex Hurley živio je s dedom Jamesom Sasserom Jr.-om, bakom Patricijom Batts i njihovim 14-godišnjim sinom. Nakon njegove smrti, detektivi su pronašli videosnimke koje su dokazale da su baka, deda i ujak psihički i fizički zlostavljali dijete.

Tjerali dijete da radi sklekove i skrivali hranu od njega

Snimke napravljene mobitelom pokazale su kako su tjerali Jamesa da radi vježbe poput sklekova te da stoji ispred ventilatora bez odjeće. Isto tako, na njega su stavljali sprej nepoznatog sadržaja, od kojeg se gušio. A tokom pretresa kuće otkriveno je su da su hranu držali zaključanu kako joj James ne bi imao pristup.

Nesretni James umro je od ozljeda glave

Autopsija Jamesovog tijela pokazala je da je umro od udaraca u stražnji dio glave 3. Februara. Deda je detektivima rekao kako je 2. Februara išao spavati, a da su se James i njegov sin potukli. Kad se ujutro probudio, supruga mu je rekla da je James mrtav. Baka ubijenog djeteta je izjavila kako je tu noć isto spavala, no probudila ju je svađa između Jamesa i njenog sina. Tokom te svađe njen sin udario je Jamesa lopatom. Rekla je i kako je 3. Februara u dnevnom boravku pronašla mrtvog Jamesa. Batts je negirala da je njen sin Jamesa udario u glavu.

Članovi šire obitelji primijetili su da nešto nije u redu, no nisu reagovali

Jamesova majka, koja je sina nakon muževe smrti poslala kod njegovih roditelja, danas živi u Teksasu. Policiji je rekla kako je u više navrata pokušala nazvati sina, no da joj Batts nije dozvoljavala da se s njim čuje.

Članovi šire obitelji nakon dječakove smrti rekli su policiji da je James u posljednje vrijeme bio “suicidalan” i “nepredvidljiv”. Dodali su i kako se u Januaru pokušao ozlijediti. No ništa od toga nije prijavljeno policiji niti su članovi šire obitelji pokušali djetetu osigurati medicinsku pomoć.