Dejan sa poslovnim partnerom iz Njemačke likvidirao bivšu djevojku u osmom mjesecu trudnoće

policija
Slučaj nestanka trudne Aleksandre R. (39) kojoj se gubi svaki trag od decembra, 2022. godine danas je dobio zaokret nakon što je priveden njen bivši partner (50), koji ima bh.-njemačko državljanstvo i njegov poslovni partner Nijemac (48) pod sumnjom da su je oteli, ubili i njeno tijelo sakrili.

 

I dok iz tužilaštva navode samo državljanstva uhapšenih, neki njemački mediji prenose da je riječ o Dejanu B. (50) i Uguru T. (48).

Naime, Aleksandra R. (39) je bila u osmom mjesecu trudnoće, a nestala je u četvrti Kacvang nakon što je dijete odvela u vrtić, 9. decembra, 2022. godine. Posljednjih devet mjeseci policija je intenzivno radila na slučaju njenog nestanka i kako tvrde, imali su više od 700 dojava.

Međutim, nakon pregledanog dokaznog materijala, policija je privela dvojicu muškaraca jer postoji “izrazita sumnja da je ona bila žrtva nasilnog zločina iako njeno tijelo još uvijek nije pronađeno”

Naime, istražioci sumnjaju da je nakon raskida u proljeće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između bivših partnera. Oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata prijetio, a ona je podnijela nekoliko prijava protiv njega.

Mediji prenose da su osumnjičeni jutros uhapšeni na svojim prijavljenim adresama te da su, u međuvremenu, izvedeni pred istražnog sudiju.