Delegacija Vlade i Skupštine USK u radnoj posjeti Općini Bosanski Petrovac

Premijer USK
U radnoj posjeti Općini Bosanski Petrovac danas su prisustvovali premijer Kantona i dopredsjedavajući Skupštine Kantona Mustafa Ružnić i Razim Halkić kojoj je prisustvovao i skupštinski zastupnik zlatko Hujić.

 

Obzirom da je Dejan Prošić, načelnik Općine Bosanski Petrovac,  u samoizolaciji, razgovor je vođen sa njegovim saradnicima o projektima koji su u toku kao i o onima koji tek treba da se realizuju, a koje sufinansira Vlada Kantona koji su delegirani iz ove općine.

Razgovor je vođen i o aktivnostima na izgradnji zgrade za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova USK i projektima koji su preduvjet za privredni razvoj Bosanskog Petrovca.

Trenutno su u Bosanskom Petrovcu u realizaciji projekti Sportom gradimo mir (CRS – USAID-Pro budućnost) izgradnja sportskog igrališta, koji Vlada USK finasira sa 15 000 KM, izgradnja sekundarnih vodova kanalizacije – istočni dio, učešće 30 000 KM i projekt rekonstrukcije i uređenja ulice u gradskom naselju Gaj koji se sufinasira sa 40 000 KM, a inicirani su od zastupnika Zlatka Hujića.

Iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva dodijeljeno je 40 000 KM iz sredstava vodnih naknada a kroz Ministarstvo građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša osigurana je pomoć za unaprijeđenje poslovanja komunalnog poduzeća

Izvor: