Demonstranti napali zgradu Skupštine Beograda, razbijeni prozori i vrata, bačen i suzavac

.
U toku je sedmi masovni protest koalicije Srbija protiv nasilja ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu, a opozicija pokušava da uđe u zgradu Skupštine grada Beograda, javlja Anadolu.

Unutra je policija u opremi za razbijanje protesta, a vrata Skupštine su razvaljena. Razbijena je vanjska kamera na zgradi, kao i nekoliko prozora.

Prije toga je bačen i suzavac, a demonstranti su gađali Skupštinu grada bakljama i pokušavali da ih ubace kroz razbijene prozore. Jedan od učesnika protesta je motkom razbio staklo na vratima Skupštine grada.

Jedan od lidera koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić okupljenim građanima čestitao je pobjedu na proteklim izborima te poručio tužilaštvu i policiji da ih građani plaćaju i da njih treba da štite.

Lideri koalicije, kojima su se pridružili i drugi predstavnici opozicije, pozvali su jučer građane na današnji, kako su najavili, najmasovniji skup, zahtijevajući poništavanje izbora na svim nivoima i raspisivanje novih.

Građani su se u masovnom broju okupljali proteklih dana ispred RIK-a, a studenti su najavili radikalizaciju protesta, odnosno blokadu Beograda na više lokacija, koja će početi sutra u 12, a trajat će do 18 sati.

Zbog brojnih neregularnosti tokom proteklih izbora, u štrajk glađu prije sedam dana stupila je potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, potom su joj se pridružile poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a zatim lider Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović i Željko Veselinović, predsjednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga".