Dešavanja u Cazinu u protekla 24 sata: Tri saobraćajne nesreće, jedno lice smrtno stradalo

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 11°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala četiri intervencije: jedno krivično djelo i tri saobraćajne nezgode. Tako je u Ulici 101. muslimanske brigade u objektu Merkatora došlo do krađe, dok je, kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na parkingu benzinske pumpe Petrol Prošić došlo do nezgode u kojoj je učestvovalo 1 m/v, u kojoj niko nije povrijeđen.  Nažalost, zabilježena je i nova tragedija na našim cestama, pa je tako u nesreći u mjestu Kovačevići, u kojoj je učestvovalo 1 m/v, smrtno stradalo jedno lice, dok je drugo zadobilo lakše tjelesne povrede. Nesreća se dogodila i na M4.2, naselje Donja Lučka, u kojoj su učestvovala 3 m/v, a pričinjena je samo materijalna šteta.
 
Vatrogasna jedinica je imala tri intervencije: tehničku intervenciju u Kovačevićima nakon saobraćajne nesreće, kasnije još jednu tehničku intervenciju, a gasili su i požar šume i vikendice u naselju Ostrožac Brdo.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 44 pacijenata je sanitet korišten dva puta.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu.
 
Kada je u pitanju vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje, nema planiranih radova.