Dešavanja u V. Kladuši: krivično djelo, narušavanje javnog reda i mira, saobraćajna nezgoda...

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

U Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu javilo se 67 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Amra Zulić i Samra Alibegić.

Policijska stanica Velika Kladuša zabilježila je jedno krivično djelo, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede.

Vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije danas od 08:00 do 15:00 sati za kupce sa trafopodručja Zborište 3.

Prema informacijama iz nadležnih službi, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju prema planu.

Programom manifestacije „Kladuško ljeto 2022“  za danas je predviđen nastup Zippo benda koji će odabranim muzičkom repertoarom napraviti odličnu atmosferu. Očekuju vas u Parku ORB „7 sekretara SKOJ –a“ od 21.00h!

Iz BIHAMK-a podsjećaju da se na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja saobraćaj od 10 do 11 sati, od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava, alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali trenutno nema dužih zadržavanja.

Danas u Bosni umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, ponegdje u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena.

Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, prije svega uz mirniji san, više svježine u noći i tokom jutra, većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Obzirom da će danju biti dosta toplije i uz nešto jači osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, te provoditi mjere zaštite od vrućine.