Detalji napada u Tesliću: Pijana braća pretukla policajca

Dvojica mladih Teslićana biće prijavljeni Tužilaštvu da su više puta udarili teslićkog policajca.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su u pitanju rođena braća Muhamed B. (30) i Emir B. (28), s tim što je stariji bio u teškom stanju pijanstva, ali je pijan bio i mlađi.

Incident se odigrao nakon što je 10 minuta prije ponoći lokalnoj policijskoj stanici zazvonio telefon.

“U pitanju je bila anonimna prijava policiji, u kojoj je navedeno da više mladića u lokalnom parku prevrće stolice”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Patroli je trebalo nekoliko minuta kako bi došla do parka, a zatim je jedan od policajaca prišao mladićima kako bi ih legitimisao.

“Braća su, međutim, vidno pijana, počela da nasrću na tog policajca. Prvo su ga izvrijeđali, a zatim su ga nekoliko puta udarili”, otkriva naš sagovornik, upućen u detalje istrage.

Kolege potom priskaču u pomoć policajcu te hapse Muhameda i Emira. Iz policije su potvrdili da je njihov kolega povrijeđen.

“M.B. i E.B. su se prethodno u gradskom parku u Tesliću oglušili o naredbu policije da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega su verbalno, a potom i fizički napali policajca, nanijevši mu povrede”, saopšteno je iz dobojske policije.

Povrijeđenom policajcu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Teslić, a potom i u dobojskoj bolnici. Nezvanično se saznaje da su mu konstatovane lakše povrede.

Kako je potvrđeno iz policije, alko-testiranjem je kod Muhameda utvrđeno da je imao 2,14 g/kg alkohola u organizmu, dok je kod Emira ustanovljeno 1,22 g/kg alkohola.

“Oni su bili na krim-obradi i protiv njih će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj”, rekli su iz dobojske policije.

Podsjetimo, atak na policiju u Tesliću zabilježen je i u martu, kada je uhapšen Teslićanin E.A. zbog napada na policajce i nasilničkog ponašanja. Alko-testiranjem je tada utvrđeno da je E.A. imao 1,75 promila alkohola u krvi.