Diler se krio u gepeku

Hrvatska policija je na graničnom prelazu Bregana uhapsila Eldina Kametovića, zvanog Dlaka (38), presuđenog narkodilera iz BiH za kojim je Italija raspisala nalog za hapšenje zbog optužbi da je jedan od šefova zločinačke organizacije koja je u Italiji prodavala heroin, kokain i marihuanu.

Hapšenje Kametovića je uslijedilo nakon što su pripadnici policije u Hrvatskoj na graničnom prelazu Bregana uočili BMW bh. tablica koji je iz Hrvatske trebao ući u Sloveniju. S obzirom na to da im se BMW učinio sumnjivim, zaustavili su ga i zamolili vozača da otvori gepek. Iza par kofera, stisnut u gepeku je bio Kametović, koji je od početka prošle godine osumnjičen kao dio grupe koju su u saradnji s hrvatskim MUP-om razbile italijanska i slovenska policija, a pod istragom su se ukupno našle 23 osobe, od kojih su većina državljani Italije i BiH, te dvojica državljana Hrvatske, prenosi Oslobođenje.ba.

Kako javljaju mediji u Hrvatskoj, dvojica Hrvata, te Kametović i još četvorica državljana BiH u trenutku hapšenja bili su nedostupni italijanskom pravosuđu te su za njima izdati nalozi za hapšenje. Iza rešetaka su završili Zahid i Anis Šerifović iz Brčkog, Makedonci, jedan Marokanac i 15-ak Italijana. Prema optužbama, oni su u Italiju iz BiH uvezli drogu vrijednu oko 600.000 eura i tamo je preprodali.