Direktor Binga otkrio gdje se otvara novi veliki tržni centar

Direktor firme Bingo Edin Ibeljić najavio je da se ova kompanija nastavlja širiti te da do kraja ove godine očekuje otvaranje 4-5 velikih tržnih centara.

Osim toga, on je naglasio da je plan Binga, osim širenja, podizanje standarda u svojim novootvorenim centrima.

Ibeljić je dao naslutiti da kompanija, koja je i veliki proizvođač, sprema nove akvizicije, naglasivši da će se o tome uskoro znati više. Ibeljić je o ovome govorio nakon dodjele nagrada Kristal soli, prenosi BiznisInfo.

DIREKTOR

“Prvi smo trgovački lanac u BiH i možda dijelom i šire. Osim toga, kupili smo i neke druge firme kao što je Dita Tuzla, odnedavno Ingram, Majevica, Kaletex itd. Sve su to firme koje su giganti a u sklopu su porodice Bingo, a širit ćemo se i dalje, ne zadržavamo se, svake godine nepredak je evidentan. Kupili smo i Pivaru Tuzla. Ima tu još nekih projekata koji nisu još za javnost, ali brzo će se i to saznati, kod nas nema nikakvih tajni”, rekao je Ibeljić.

Dodao je da će do kraja godine otvoriti još 4-5 velikih tržnih centara. Prvi na redu je centar u Živinicama, potom Jajce…

“Centar u Živinicama će biti nešto slično Bingo City Centru u Tuzli i to nam je trenutno najveći projekat”, naglasio je Ibeljić.

Dodao je da kompanija sada mora sustizati svjetske standarde, te da se novih Bingovih centara nijedan grad u Evropi ne bi postidio.

“Osim toga što se širimo, pokušavamo da ti novi centri zadovolje sve kriterije i to se vidi. Naprimjer City Centar je bio vrh svega, a sada se već razmišlja da se ide u tom pravcu, da se slično nešto radi i u drugim gradovima, možda sutra i u Banjaluci”, rekao je Ibeljić.