Direktor koji misli na svoje radnike svima uplatio ljetovanje: “Zasluženo idemo, imamo zdrav kolektiv”

.
Kompanije EFtim Tuzlić i Beton Tuzlić iz Zavidovića svim svojim uposlenicima uplatile su godišnji odmor u Neumu. U "Novom danu" smo ugostiti direktora koji misli na svoje radnike, Fehima Tuzlića i vozačem Elvirom Mujićem.

 

Firma koju vodi Tuzlić trenutno broji 16 zaposlenika bez građevinskog sektora, i svi oni su dobili na poklon ljetovanje u jedinom bh. gradu na  moru.

Tuzlić kaže da to nije konačan broj zaposlenih, te da neće stati na tom broju, već imaju u planu krenuti sada sa novim poslovnim jedinicama. Inače, svi zaposleni su sa područja Zavidovića.

“Sve i jednu godišnjicu, od kako je otvorena firma, mi iznenadimo našeg uposlenika. Kod nas ljudi  rade tu od 5 do 7 godina. Sretan sam što imam ovakav tim, i mogu sa sigurnošću reći da nema niko bolje ljude u državi, što se tiče mene i moje firme”, ponosno će Tuzlić.

Kaže, brine se za sve i jednog uposlenika koji radi tu, da mu napravi što bolji ambijent i uslove.

“Svjesni smo situacije u državi. Sad smo objavili konkurs da primamo četiri osobe, a nama se javilo 35 ljudi. Od toga je sedam ljudi bilo iz Slovenije i Hrvatske koji se planiraju vratiti u našu državu, u našu općinu”, kaže direktor koji je obradovao svoje zaposlenike.

Elvir Mujić, koji radi u tom preduzeću kao vozač, navodi da ga raduje ovo sve, jer ipak je teško danas doći do sredstava za ljetovanje.

“Ali s obzirom da imamo direktora koji misli na nas, to je puno lakše. Ovim putem mu se zahvaljujem što ulaže nesebično u nas. Bitno je što ima odnos sa nama, što nas gleda kao prijatelje i ljude, više od radnika. Zasluženo je što idemo, jer imamo dosta zdrav kolektiv”, kaže Mujić.

Rijetke su firme u kojima se radnici počaste ljetovanjem, a oni koji rade u takvim, zaista mogu biti sretni.