Dr. Porović: Direktor Redžep Salić od svoje plaće finansira rad ambulante u Zavodu

Oglasili su se uposlenici Zavoda

Nakon saopćenja Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba ''Pazarić", u kojem navode da su izjave direktora ove ustanove Redžepa Salića o stanju objekata i štićenika neprimjerene, neodgovorne, ishitrene i nedopuštene, oglasili su se uposlenici Zavoda.

Doktorica medicine u Zavodu "Pazarić" Agnesa Porović za "Avaz" je kazala kako se direktor ove ustanove Redžep Salić mnogo puta odrekao svojih primanja u korist štićenika.

- Kada smo god rekli direktoru da nam nešto fali u ambulanti od lijekova i opreme, iz svog džepa je izvadio novac i dao nam da kupimo sve potrebno. Nikad se nije ustručavao, a većinu puta se odrekao svojih primanja da bi kupio potrebnu opremu i lijekove za naše štićenike - kazala je dr. Porović.

Pokušali smo kontaktirati i direktora ove ustanova, ali nam je samo kratko kazao kako je on po preuzimanju funkcije direktora Zavoda "Pazarić" na prvoj sjednici Upravnog odbora kazao članovima kako se odriče jedne prosječne plaće u Federaciji BiH za potrebe štićenika.