Direktor UKC Banja Luka Vlado Đajić Benjaminu Karić nazvao muslimankom iz Sarajeva

asd
Draško Stanivuković je "počašćen" titulom propalog studenta

Plejadi kadrova SNSD-a koji u svojim javnim istupima vrijeđaju svoje političke protivnike na nacionalnoj osnovi u izjavama koje često "tuknu" na fašizam, pridružio se i direktor UKC Banja Luka Vlado Đajić. 

U svom nastupu na stranačkom skupu u mjestu Drakulić, Đajić je prilično žestoko kritikovao aktuelnog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića. Međutim, njegovih verbalnih egzibicija nije ostala pošteđena ni gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koju je Đajić nazvao muslimankom iz Sarajeva.

Đajić je, obraćajući se okupljenima, između ostalog, govorio i o tome kako, po njegovim riječima, Stanivuković odustane od svega čega se prihvati. Tako bi, smatra Đajić, odustao i od RS-a ako bi postao predsjednik entiteta.

- Ono što je veliki strah, vidjeli ste da ta osoba želi da bude i predsjednik Republike Srpske. Pa šta vi mislite ako dođemo u zabunu i damo mu glasove, pa on će odustati i od Republike Srpske! Šta ćemo onda? Odustao je od svog strica koji je poginuo na ratištu. Imao sam prilike kao poslanik da slušam 50 puta. „Moj stric se borio, moj stric se borio“. Odustao je od njega kada je došla muslimanka iz Sarajeva, gradonačelnica. On je sklonio srpsku zastavu, "izvalio" je Đajić na vrhuncu svoje verbalne eskapade.

To nije bila jedina zamjerka na račun Stanivukovića, koji je od Đajića dobio i titulu propalog studenta.

- Izabrali smo gradonačelnika, nažalost nemamo gradonačelnika. Čuli ste i sinoć! On priča o budžetu o parama, propali student ekonomije koji o tome ne zna ništa. Dokazao je to i sinoć. Toliku površnost i neznanje da je sramota. Rekao sam da je ta osoba odustala od svega. Bio je odbornik pa odustao. Bio je poslanik pa odustao. Borio se za „Pravdu za Davida“ pa odustao. Izabran za gradonačelnika i odustao, kazao je Đajić.

Naravno, kada su na red došli zvaničnici iz reda SNSD-a, nije štedio riječi hvale.

- Ono što je bitno, a uvjeren sam kao direktor Kliničkog centra. Neprocijenjivo je za vas i vašu djecu što imamo vladu i rukovodstvo u Republici Srpskoj. Sada u pandemiji, 100 miliona je rukovodstvo RS dalo zdravstvenim ustanovama. Kad je to Sarajevo dalo? Svaki dan su me zvali i predsjednica i premijer sa pitanjima šta treba? Kakvo je stanje? Kad sam rekao da treba pet miliona ili 10 miliona za respiratore, rekao sam nabavljajte ne pitajte. Ja im se još jednom zahvaljujem jer sve što su uradili, uradili su za sve nas, "poentirao" je Đajić.