Djeca iz Hrvatske nakon utakmice vikala 'Za dom spremni'

Na Facebooku objavljen snimak djece iz nogometnog kluba iz Dalmacije nakon utakmice u Barceloni sa djecom iz Srbije.

Na društvenim mrežama objavljen je video djece koja treniraju nogomet u Splitu kako na terenu viču "Za dom spremni". 

Snimak je na svojoj Facebook stranici objavio saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Peđa Grbin, a na njoj se vidi kako djeca, uz koju na terenu stoji stariji čovjek, najvjerovatnije trener tima, uzvikuju ustaški pozdrav, prenose hrvatski mediji.

Kako piše Index.hr, radi se o pomlatku Nogometnog kluba NK Poljičanin 1921 iz Srinjina, mjesta koje se nalazi između Splita i Omiša.

Na snimku se vidi kako stariji čovjek, vjerovatno trener, i jedan od dječaka ostalima daju upute na koji način će vikati ovaj pozdrav.

"On viče Za dom, mi spremni", kaže dječak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

Snimak nastao u Barceloni

Novinari Indexa nazvali su predsjednika kluba Nikolu Mužinića i objasnili mu da se na društvenim mrežama pojavio sporni snimak. On je na to odgovorio: "Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi."

Na pitanje novinara može li im dati ime starijeg gospodina koji je na snimku s djecom, Mužinić se nasmijao i ponovio: "Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi."

Rekao je i da je snimak nastao ovih dana u Barceloni, gdje djeca nastupaju na turniru za godišta od 2006. do 2009. Riječ je o djeci starosti od 10 do 13 godina.

"Odigrali smo finale protiv srpske djece. Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku", rekao je Mužinić.

Na upit novinara Indexa šta mu znači "da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi", Mužinić se opet nasmijao i još jednom ponovio istu rečenicu.