Djevojčica uzela ekstazi na zabavi i umrla: Borba za život trajala četiri dana, uhapšen diler

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu uhapsili su N. B. (21) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Sumnja se da je on 2. novembra ove godine, u večernjim satima, tokom zabave u jednoj kući u Aranđelovcu izvadio kesicu sa sedam tableta ekstazija i stavio je na sto za kojim je sjedila 15-godišnjakinja.

Ona je uzela jednu tabletu ekstazija, nakon čega joj je pozlilo, a četiri dana kasnije preminula je na Vojno-medicinskoj akademiji.

Prema nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Podsjetimo, ekstazi je ovog ljeta za samo nekoliko dana odnio čak tri mlada života u Srbiji. Tako je u junu ove godine Marija M. (17), učenica Politehničke škole, preminula usljed predoziranja narkoticima.

Beograđanin Jovan Paunović (17) umro je na VMA nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima jer je u sebe unio smrtonosnu količinu droge ekstazi.

U Bačkoj Palanci u junu od prekomjerne doze narkotika umro je tinejdžer N. S. (18), a njegovo tijelo u stanu Gundulićevoj ulici pronašao je otac. Policija iz Bačke Palanke je tada izvršila uviđaj, a nezvanično se saznaje da je smrt nastupila usljed predoziranja.