Djevojčicu u Indiji silovali sveštenik i još trojica muškaraca pa je zapalili

asd
Stotine ljudi protestovalo je jučer u indijskom glavnom gradu Delhiju četvrti dan zaredom, zbog navodnog silovanja i ubistva devetogodišnje djevojčice iz jedne od najugroženijih indijskih kasta.

Hoćemo pravdu, pravda za kćerke Indije, uzvikivali su.

Djevojčicu je majka poslala da donese vodu iz obližnjeg krematorijuma u Delhiju u nedelju uvečer.

Sat kasnije, pronađena je mrtva u mokroj odjeći, krvavog nosa, sa modricama na rukama i nogama i plavim usnama na podu krematorijuma, prenio je “Daily mail”.

Roditelji djevojčice optužili su hinduističkog sveštenika i još trojicu muškaraca da su je napali., prenosi BBC.

Njena majka je rekla da su kapije bile zatvorene i da joj je zaprijećeno kada se usprotivila kremiranju svoje kćerke.

Policija je registrovala slučaj grupnog silovanja i ubistva i uhapsila muškarce.
 
Otac djevojčice je rekao da dok je stigao do krematorijuma, praćen sa oko 150 seljana, tijelo njegove kćerke je bilo većinom spaljeno.

Sveštenik i njegovi pomoćnici su zaključali vrata i nasilno kremirali tijelo djevojčice uprkos protestima majke, a djevojčicin otac i komšije koji su u međuvremenu došli uhvatili su sveštenika i tri pomoćnika koji su potom, kako navode lokalni mediji, priznali da su silovali djevojčicu.

Otac i seljani su ugasili vatru, ali uspio je da sačuva samo noge djevojčice, što znači da policija ne može da dokaže da je ona silovana.

Protiv napadača su podignute optužnice za grupno silovanje, ubistvo i seksualni napad na dijete za sve osumnjičene.

Ljekari koji su u utorak obavili obdukciju saopštili su da im spaljeno tijelo onemogućava utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Djevojčica je bila pripadnica najniže kaste Dalit, nekad poznatih kao nedodirljivi, i živjela je proseći ispred muslimanskog sufi hrama.

Slučaj je podstakao bijes u Indiji, demonstranti su palili slike premijera Narendre Modija, optužujući ga da nije osudio napad.

Demonstranti su također palili slike premijera Delhija Arvinda Kedžrivala ispred krematorijuma. On je posjetio porodicu djevojčice i, kako prenose mediji, ponudio da obezbijedi izručenje pravde.

Stotine demonstranata tražilo je da se osumnjičeni kazne smrću i pozvali na suspendovanje nekoliko policajaca zbog navodnog uznemiravanja porodice.

Članovi zajednice Dalit u Nju Delhiju izrazili su bijes na društvenim mrežama i opisali incident kao “kasta zločin”, jer je optuženi sveštenik iz više kaste brahmina. Drugi su učestvovali u masovnim okupljanjima i pozivali na pravdu.

U međuvremenu, lokalne vlasti naložile su sudsku istragu silovanja devetogodišnje djevojčice u državi Delhi. Kedžrival je naložio sudu da razmotri slučaj i pozvao saveznu vladu da povede borbu protiv kriminala.

Vrhunski pravnici će biti angažovani kako bi se kaznili krivci. Savezna vlada treba da preduzme stroge mjere za poboljšanje reda i mira u Delhiju, a mi ćemo u potpunosti sarađivati, poručio je je na “Twitteru”.

Image
egr