Djevojka (30) teško ranjena, bore joj se za život. Momak (34) lišen slobode

.
Policiji u Brčkom jutros u 2.15 sati iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno je da je ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

“Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na mjesto događaja i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti te utvrdili da je riječ o Š.R. rođenoj 1993. godine u Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u Zdravstvenom centru Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena – kazali su iz brčanske policije.

Izvršen je uviđaj, a po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta pretresena su dva stambena objekta te je pregledano šire lica mjesta kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

“Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršio H.O. rođen 1989. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače. H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju lišen slobode. H. O. će uz izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta – naveli su iz policije.

 

Foto:Arhiv