Djevojka pobjegla od momka kod komšije u stan

Policija
Policajci i ranije intervenirali zbog ljubavnih problema zaljubljenog para

 

Ako je koronavirus nešto dobro donio, onda je to smanjenje broja krivičnih djela, a samim tim, i manje posla za policiju. Tako je i u Goraždu gdje su proteklog vikenda najelitniji policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona (MUP BPK) patrolirali i držali situaciju pod kontrolom na ulicama grada na Drini. Obilaze zabačena i neosvijetljena mjesta te parkinge, gdje se nerijetko mogu naći dileri ili konzumenti droge. Međutim, kiša i hladno vrijeme kao da su sve otjerali.

Sve prolazi uredno, no u jednom trenutku ugodno časkanje policajaca s potpisnikom ovih redova prekida dojava na motorolu - građanin traži intervenciju jer mu neko lupa na vrata stana. Upadaju u maricu i sa svjetlosnom signalizacijom brzo se upućuju na adresu.

Vlasnik stana priča da je postupio ljudski i pustio djevojku u stan, jer mu je kazala da ima problema s momkom. Policajci su brzo utvrdili identitet mladića te govore da su i ranije intervenirali... S druge strane, vlasnik stana na prvu je neodlučan da li da djevojka napusti stan.

Policajci mu pojašnjavaju da može ponovo imati problem ako se vrati momak. Policajci izdaju naredbu svim patrolama da privedu mladića na razgovor ukoliko ga neko uoči. Djevojka je otišla u nepoznatom pravcu i nije tražila pomoć policije...

Izvor: