Djevojka s Downovim sindromom postala brend ambasadorica kozmetičke kompanije

Dvadesetogodišnja djevojka s Downovim sindromom Kate Grand postala je cijenjen model i brend ambasadorica kozmetike Benefit.

Kate živi u Co Tyroneu u Sjevernoj Irskoj, dobitnica je titule na takmičenju Teen Ultimate Beauty Of The World, a nedavno je prošetala pistom tokom Belfast Fashion Weeka te se pojavila u ITV emisiji “This Morning”. U međuvremenu je postala i brend ambasadorica kozmetike Benefit.

Ova kompanija ju je izabrala nakon što je fotografija na kojoj je Kate nosila Benefitov kreon postala veoma popularna na Instagramu.

“Ona otvara put ljudima koji dolaze iza nje. Kate je svjesna toga i želi širiti svijest o inkluziji ljudi s različitim poteškoćama te to čini od samog početka. Svjesna je da može učiniti nešto što njeni prijatelji ne mogu. Zbog toga svoj glas koristi za njih. Uloga brend ambasadorice znači da će predstavljati kompaniju Benefit koja prodaje kozmetiku u 2.000 prodavnica u više od 30 zemalja širom svijeta. Ona ima veliku želju da bude model. Sviđa mi se njen optimizam. Kada ste mladi, mislite da je nebo granica. Kate to ne gleda kao mi, da postoje prepreke. Ona ne dopušta da je prepreke zaustave na njenom putu. Ona tvrdi da je Downov sindrom ne definiše, nego da je ona Kate”, izjavila je njena majka Deidre.

Korisnici društvenih mreža su pozitivno reagovali na odluku pomenute kozmetičke kompanije.

Izvor: