Djevojku iz BiH spasili hrvatski vatrogasci. Ona im je sada poslala dirljivo pismo

a

Javna vatrogasna jedinica Nova Gradiška iz Hrvatske na svom Facebook profilu podijelila je emotivnu poruku koju su dobili od Ajle iz Bosne i Hercegovine.

Naime, nju i njenu porodicu vatrogasci su izvukli iz automobila nakon teške nesreće na autoputu A3 koja se dogodila 14. januara ove godine.

Vatrogasci intervenisali

U nesreći je povrijeđeno 12 ljudi. Ajlin otac je, nažalost, poginuo, prenosi Slobodna Dalmacija.

A spomenuta djevojka je napisala:

“Iza e-maila je Ajla. Žena (23 godine) koja je stradala u nesreći 14. januara ove godine. Naime, na google- sam našla vaš e-mail, no ne znam da li sam na pravome mjestu.

Ovu priliku sam uhvatila kako bih samo izrazila ogromno poštovanje, ogroman respekt, jedno veliko, koliko je nebo, hvala.za sve što ste učinili za nas te kobne noći.

U ime svoje i u ime svoje porodice vam se od srca zahvaljujem, što je jako malo i najmanje što možemo učiniti kako bi vam se odužili za sve §to ste učinili za nas te noći.

Mene ste najduže izvlaćili iz auta i svega se sjećam. Jedan čiko, koji je bio pored mene dok sam ležala na pomoćnim nosilima dok mi je noga bila zaglavljena, jako jako veliki čovjek. Do neba mu se zahvaljujem. Tješio me, držao za ruku i rekao sve će biti dobro. Nažalost nije, nije baš sve… Moj otac je smrtno stradao, a moja mama, moj muž i ja smo ostali živi.

Dirljivo pismo

Mi se sada oporavljamo i nadamo se da ćemo ostati dobri nakon svega što se desilo. Danas je ponovo 14., ponovo kobni broj, za nas.

Ali, isto tako pamtimo sve vaše geste i sve što ste učinili za nas. Još jednom vam mnogo hvala. Puno mi pozdravite čiku koji je bio uz mene tu noć, nikada mu neću lik zaboraviti i nadasve riječi koje je ponavljao.

Mnogo vam hvala, kapa do poda i svaka vam čast na svemu. Nama će biti drago ako nekim boljim povodom sretnemo vas, trudit ćemo se.

Oprostite što sam odužila sa porukom. Nadam se da ću dobiti odgovor. Šaljemo vam mnogo zagrljaja i ljubavi iz Maglaja (maloga gradića u Bosni). Čuvate se i pazite, jer vi rizikujete svoje živote kako bi spasili druge”.