DNZ BiH- Krajiška stranka raspustila organe i ‘traži’ kandidata za novog predsjednika

.
Danas je u Velikoj Kladuši održana prva radna sjednica Predsjedništva DNZ BiH – Krajiške stranke, nakon smrti predsjednika Stranke Admila Mulalića, na kojoj je analizirano aktuelno stanje u Stranci i razmatrani prijedlozi za nastavak rada i političkog djelovanja Stranke.

Na sjednici Predsjedništva, još jednom, je odana zahvalnost preminulom predsjedniku Stranke Admilu Mulaliću na njegovom radu u Stranci i doprinosu za opstanak i promociju izvornih principa i vrijednosti, na kojima DNZ BiH temelji svoj rad i djelovanje punih 25 godina. Jednoglasno i bezrezervno je iskazana potreba oživljavanja rada i političkog djelovanja DNZ BiH – Krajiške stranke i ocijenjeno da principi na kojima je osnovana i djelovala prethodnih 25 godina nikada nisu bili aktuelniji i potrebniji za promjenu sumorne slike koja se nadvila nad Velikom Kladušom i, jednako tako, nad cijelom BiH.

Predsjedništvo DNZ BiH – Krajiške stranke je, u svrhu oživljavanja rada i političkog djelovanja Stranke, Glavnom odboru Stranke proslijedilo prijedlog da, u što kraćem roku, raspusti Organe Stranke i imenuje v.d. Predsjednika DNZ BiH – Krajiške stranke, sa ovlaštenjem za imenovanje Povjereništva Stranke i izradu smjernica za rad Stranke do izbornog Kongresa. Predsjedništvo DNZ BiH – Krajiške stranke, na današnjoj Sjednici, imenovalo je tročlanu Komisiju Predsjedništva za obavljanje razgovora sa potencijalnim kandidatima za v.d. Predsjednika Stranke, uz obavezu da, u što kraćem roku, Glavnom odboru dostavi prijedlog kandidata za ovu poziciju.

Predsjedništvo DNZ BiH  Krajiške stranke zahvaljuje svim svojim članovima na podršci i vjernosti u ovom teškom vremenu političkih previranja i poziva ih da daju podršku novom rukovodstvu Stranke i daju doprinos oživljavanju rada i političkog djelovanja Stranke, a bivše članove, simpatizere i sve dobronamjerne građane, a posebno mlade ljude, poziva da nam se pridruže i postanu dio tima za izgradnju jedinstva, povjerenja i napretka Velike Kladuše, Krajine i BiH- poručili su iz press službe DNZ BiH- Krajiška stranka.

Foto: Arhiv DNZ