Dodatnih 3,5 miliona KM za granični prijelaz na mostu Bratunac - Ljubovija

Stvoreni uvjeti da se ova odluka donese u Vijeću ministara BiH

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH dao je danas, na nastavku 30. sjednice, saglasnost da se odobri dodatnih 3,5 miliona KM iz budžeta institucija BiH za izgradnju graničnog prijelaza prema Srbiji, na mostu između Bratunca i Ljubovije.

Nakon što je UO UINO dao saglasnost da se, uz predviđenih 11 miliona KM, odobri još 3,5 miliona, stvoreni su uvjeti da se ova odluka donese u Vijeću ministara BiH, nakon čega će biti moguće da UINO pokrene procedure za raspisivanje tendera za izgradnju ovog Međunarodnog graničnog prijelaza koji će imati inspekcijski nadzor.  

Na današnjoj sjednici nije bilo saglasnosti da se za prethodne godine donesu odluke o privremenim poravnanjima među entitetima niti odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje juli – septembar 2018. godine te će se ove tačke naći na dnevnom redu i na narednoj sjednici.

UO UINO razmatrao je inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH za izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u te je zaključeno da UINO analizira na koji način je moguće realizirati ove zahtjeve i, ovisno od toga, predloži adekvatno rješenje za iduću sjednicu, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.  

Izvor: