Dodik: Barem se za Kurban-bajram trebaš suzdržati nezrelih komentara

.
Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru povodom izjave člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Ozbiljan političar bar za veliki islamski praznik Kurban-bajram, kao i za naš Vidovdan, treba da se suzdrži od nezrelih političkih komentara i stalnih apela i moljakanja koje upućuje međunarodnoj zajednici. Od Denisa Bećirovića se ne može očekivati da bude ozbiljan političar – napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, Bećirović je danas izjavio da međunarodnoj zajednici kao član Predsjedništva BiH daje sedam dana da reagiraju povodom jučerašnjih neustavnih odluka NSRS.

 Nažalost, moram reći, danas prvi dan Kurban-bajrama, u BiH dočekujemo u teškim okolnostima. Jučer je Narodna skupština entiteta RS ranila Dejtonski mirovni sporazum. Metaforički rečeno, od jučer je Dejtonski mirovni sporazum na aparatima. Međunarodna zajednica u BiH i njeni predstavnici imaju priliku da izvrše reanimaciju sporazuma i da ga vrate u život.

Kao član Predsjedništva BiH ostavljam sedam dana međunarodnoj zajednici, a pogotovo svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma da zausta ubijanje Dejtonskog sporazuma , rekao je Bećirović.

 

Foto:Crna Hronika