Dodik i Mišković u Banjoj Luci otvorili Delta Planet, najveći tržni centar u BiH

U Banjoj Luci danas je svečano otvoren Delta Planet, najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini. Na otvorenju, pored mnogih drugih zvanica, u fokusu su bili predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vlasnik srbijanskog Delta Holdinga Miroslav Mišković.

Pored njih je, na svečanoj ceremoniji učestvovao i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Kako je ranije najavljeno, u Delta Planetu bit će zaposleno 3.000 ljudi, vrijednost projekta iznosio je 70 miliona eura, dom se sam tržni centar prostire na oko 60.000 kvadratnih metara

Dodik je, obraćajući se okupljenima na svečanoj ceremoniji, zahvalio Delti što je realizovala veliki posao koji pokazuje da "Republika Srpska i Banja Luka imaju perspektivu".

Banjalučanima, ali i svim drugim Bosancima i Hercegovcima, u Delta Planetu bit će ponuđene prodavnice sa više od 100 brendova. Osim švedske kompanije H&M, tu je španska grupacija Inditex pa će posjetioci ovog tržnog centra imati priliku kupovati i u Bershki, Stradivariusu i Pull&Bearu.

Posjetioci će moći kupovati u buticima Desigual, Inoma, Guess, Calvin Klein, Dexy Co, XYZ, Modiana, Plaza, Levi's, Orsay, Lindex, Ecco, Reserved, Tiffany, BS Fashion, Penti, Pertini Toy, Lacoste, Nicola's, Lee Cooper, Extreme Intimo, Springfield, U.S. Polo, Tommy Hilfiger, Tudors, Tom Tailor, Rellax, New Yorker i Fashion&Friends.

Banjalučani će moći uživati i u novom kino centru površine 1.500 kvadratnih metara sa šest kinosala. 

Naravno, kao i u svakom tržnom centru, tu će se naći i nanke, apoteke, supermarket, praonica za automobile, parking sa skoro 1.000 parking mjesta i restorani.