Dodik kandidat za predsjednika RS, Cvijanović za Predsjedništvo BiH?

.
U Banjaluci je održana sjednica Predsjedništva SNSD-a, kojoj je prisustvovao lider stranke Milorad Dodik.

Sjednici su priustvovali i potpredsjednici stranke Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, generalni sekretar Luka Petrović, te ostali članovi Predsjedništva, javlja RTRS.

Nakon ove sjednice, u 16.00 sati u Gradišci biće održana sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj će biti predstavljeni pojedinačni kandidati i kandidatske liste ove stranke za predstojeće opšte izbore.

Poslije sjednice Glavnog odbora biće održana konferencija za novinare.

N1 saznaje da će nosioci lista ove stranke za Parlament BiH biti Radovan Višković, Obren Petrović, Nebojša Radmanović.

U Predstavnički dom u trku će izmeđuostalog i Snježana Novaković Bursać, Milorad Kojić, Radovan Kovačević, Zoran Tegeltija, Sanja Vulić.

Kandidati za inokosne funkcije nisu predstavljeni javno, ali nezvanično se pominje da će kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred SNSD biti predsjednik stranke Milorad Dodik, a u trku za člana Predsjedništva BiH će aktuelna predsjednica RS Željka Cvijanović.

Nosilac liste za NSRS iz banjalučke izborne jedinice biće Vlado Đajić, direktor UKC RS. Zanimljivo, iako je razmatrala, kćerka Milorada Dodika Gorica nije se upustila u političku utakmicu na izborima.

Rukovodstvo SNSD-a odlučilo je da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće biti u mogućnosti da bude poslanik i direktor nekog javnog preduzeća.

 

Foto:Vijesti.ba