Dodik: Mene će Vučić spasiti od sankcija, a vi gledajte šta ćete!

političari
„Meni i svakome ko bude uz mene sankcije ne mogu ništa, jer iza mene stoji moj vjerni narod! Dakle, ne računam onaj dio naroda koji se odnarodio od mene."

„Drugovi i drugarice, dame i gospođe, ovdje gospode, kol'ko vidim nema, sem mene i još ponekog, a braća i sestre više nismo, jer ste me mnogo razočarali! U ovom odsudnom momentu, kada su se na mene svi ostrvili, kada mi prijete sankcijama, samo poneki pojedinac među vama stao je otvoreno uz mene, a vi svi ostali samo nešto cvilite iz mišijih rupa.

Šta misilite, da ćete vi biti pošteđeni?! E, pa nećete! Mene će spasiti moj drug i sabrat Aleksandar Vučić, a vi gledajte šta ćete i kuda ćete!“, poručio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u svom obraćanju na  vanrednoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a, sazvanoj povodom najava mogućih sankcija EU i SAD protiv zvaničnika RS, a najprije protiv Dodika.

 „Meni i svakome ko bude uz mene sankcije ne mogu ništa, jer iza mene stoji moj vjerni narod! Dakle, ne računam onaj dio naroda koji se odnarodio od mene. Taj dio odnarođenog naroda mene ne zanima, njih će sankcije i pogoditi, jer mi ništa ne vjeruju. Oni su i mene i sav moj vjerni narod izdali, a mene lažno optužuju za izdaju, iako sam ja izdao samo svoju vilu u Beogradu. Ja sam vrijedno radio više od tri decenije, pa sam sakupio i nešto novca i imovine, a puno sam proputov'o da mi se više nigdje ni ne putuje.

Tako da meni nikakve sankcije ne mogu gotovo ništa, jer ne samo da sam jači od sudbine, već mi i moj i naš gospodar Vučić pomaže u tome. On je meni lijepo rek'o da sam ja sve u pravu, al' da sad moram da se smirim i da tihujem, a da će onda on sve lijepo završiti i u Evropi i u Americi, tako da te sankcije, čak i ako ih neko meni uvede, mene ne pogode mnogo. Ne znam kako to misli da izvede, al' mu vjerujem, a ja sam jedan od njegovih najvećih vjernika. I vi takođe možete biti na tom brodu spasa ako želite, al' kol'ko ja vidim, vi to izgleda ne želite, pa mi neće preostati ništa drugo nego da vas ostavim vašoj bijednoj sudbini“, rekao je Dodik. 

Na istovetno pitanje većeg broja članova Glavnog odbora da li to znači da više neće sazivati nikakve posebne sjednice Narodne skupštine RS, Dodik je ljutito odgovorio.

„Lako je bilo dok ste se zaklanjali iza mojih leđa, mislili ste da su mi široka ramena, a muda malena, al' ja sam se pokaz'o pred svima vama, a vi se predamnom niste nikako pokazali. Ono što sam do sad vidio na skupštini, čim mene nema, sve nešto stidljivo, jadno, blijedo, niko da ustane i lupi šakom o sto. Niko! Pustili ste da i mene i cijelu našu časnu vladu stalno napada jedna te ista nekolicina nenarodnih poslanika i antidržavnih elemenata iz opozicije, a vi samo nešto malo mrsomudite.

Zato osnovano sumnjam da su vas najmanje polovinu potkupili lažnim obećanjem da vama neće uvesti sankcije, a ubrzo ću naći i dokaze da je tako! Džaba ja vama govorim da oni te sankcije mogu da okače mačku o rep, vi samo gledate svoj lični interes, boli vas ona stvar za mene. Sinji kukavci! Pa šta ste mislili, da ja idem od jednog do drugog poslanika da mu govorim šta treba kad da kaže!? I koji će vam moj onda posebna sjednica? Od vas mi takva pomoć više ne treba. Ako ja ne zaštitim ovu državu, nema ko drugi.

Jeste l' me sad razumjeli? I nemoj više da me iko išta pita! Kad gospodar Vučić javi šta će biti, tad ćete i vi biti obaviješteni! Sjednica je završena, 'ajd' sad razlaz!“, podviknuo je Dodik na kraju sjednice.