Dodik: Milanović je apsolutno u pravu kad osporava Schmidtov legitimitet, kakva je to drskost...

.
Dodik je istakao da je Hrvatska garant Dejtonskog sporazuma, samim tim i Aneksa 10, kojim je predviđeno imenovanje visokog predstavnika

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović apsolutno je u pravu kada osporava legitimitet Christiana Schmidta, koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istakao da je Hrvatska garant Dejtonskog sporazuma, samim tim i Aneksa 10, kojim je predviđeno imenovanje visokog predstavnika. 

- Kakva je to drskost da neimenovano lice, bez legitimiteta, na odgovornost poziva šefa države garanta sporazuma kojim je institucija visokog predstavnika uvedena u BiH. Zoran Milanović je legalno izabran predsjednik Hrvatske i nije valjda da Schmidt misli da će ga ućutkati pismima?! Previše je svjedoka njegovog nelegalnog dolaska da bi on toliko pisama uspio poslati. Ono što je ipak vrijedno u ovom slučaju jeste da je Christian Schmidt čuo za Aneks 10 Dejtonskog sporazuma, objavio je Dodik na Twitteru.

 

Foto:Arhiv

Izvor: