Dodik mladima poručio da im nigdje neće biti bolje nego ovdje: Tamo negdje ste niko i ništa

,
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je prisustvovao konferenciji Mladih socijaldemokrata na Jahorini gdje je kazao kako za mlade nema boljeg mjesta za život od rodnog mjesta.

"Moje uvjerenje je da je ovo najbolje mjesto i za mlade. Kad odete negdje daleko tamo ste niko i ništa. Počinjete kao obična fizička snaga, malo ih je dočekano kao stručnjaci. Radite u nekoj socijalno-patronažnoj službi i tu se zalijepite i ostanete čitav život i maštate o tome da se vratite kući", kazao je Dodik.

Dodik je rekao je da to njegova spoznaja o tome i da se neki vrate, a neki se ne mogu vratiti zbog kredita koje uzmu.

"Ne mogu da to napuste zbog kredita koje odmah uzmu i ne mogu da napuste dok ne isplate kredite, a u međuvremenu dođu novi krediti. U svakom slučaju, naravno možda to malo karikiram. Ono što želim napraviti. Moja generacija se borila za Republiku Srpsku koja je moguća, a oni se treba da bore Republiku Srpsku koja je njima po mjeri", kazao je Dodik.

Dodik je visokog predstavnika Christiana Schmidta i druge zavničnike Njemačke optužio je da dolaze ovdje kako bi što više mladih ohrabrili da idu u Njemačku jer su Ukrajina i Zapadni Balkan jedini resurs gdje mogu da nadomjeste pet miliona nedostajućih radnih mjesta.

Bosna i Hercegovina se nalazi u samom vrhu zemalja po odlasku mladih, a ogromnu ulogu u tome imaju političari kao što je Milorad Dodik koji stvaraju toksično društveno okruženje, a ekonomiju su sveli na ostatke ostataka.

Dodik bi sebe trebao zapitati zašto mladi biraju da rade kako on označava fizičke poslove umjesto u svojoj struci u svojoj zemlji. Činjenica je i da iz Bosne i Hercegovine odlaze mladi koji u evropskim zemljama nalaze visokoplaćene stručne poslove.

Naravno, oni koji odlaze najčešće nisu djeca političara, jer su se takvi snašli "po zakonu" ili kako je Dodik pravdao davanje kredita od tri miliona firmi povezanih sa njegovim sinom “bolje da dijete nešto radi, a ne da se drogira, k'o neki”.