Dodik objasnio zašto je povučen zakon o stranim agentima: Vidljivi su određeni prigovori

F

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija povučen iz skupštinske procedure na dodatno usaglašavanje i da će u dogledno vrijeme biti vraćen u ponovnu proceduru.

- Posljednjih dana vršili smo konsultacije s Vladom RS i poslanicima vladajuće većine u Narodnoj skupštini o Prijedlogu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija - naveo je Dodik na društvenim mrežama.


On je istakao da su svi pravni stručnjaci, koji su razmatrali ovaj prijedlog zakona, saglasni da je on u potpunosti usaglašen sa zakonom koji imaju SAD, te da je blaži po formi i određenim pravnim normama.

- Međutim, vidljivi su određeni prigovori, a tiču se evropskih normi, a pošto je RS opredijeljena evropskom putu, dogovorili smo da ovaj povučemo i dodatno usaglasimo sa zakonima koje imaju i primjenjuju pojedine evropske zemlje kako bismo ga uskladili s evropskom pravnom praksom. Znači, prijedlog je povučen na dodatno usaglašavanje i u dogledno vrijeme će biti vraćen u ponovnu proceduru - naveo je Dodik.

Foto: Srpskainfo